Bağlantınız gizli değil hatası, tarayıcınız üzerinden belirli bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, sitenin sertifikalarının eksikliğinden kaynaklı olarak ortaya çıkan bir bildirimdir. Bir hata olarak nitelendirilse de Google Chrome tarayıcısı başta olmak üzere birçok tarayıcının kendine uygun olarak nitelendirdiği bir sertifika zinciri vardır. Bu sertifika zincirine de sahip olmayan web sitelerini ziyaret eden kullanıcılara, bu sitenin güvenilir olamayacağı konusunda uyarması tarak nitelendirebilir. Genellikle SSL sertifikasının olmamasından kaynaklanan bu hata yapısı, kullanıcıların doğru hosting servisi ve SEO araçları kullanmasıyla çözülebilmektedir.
Bağlantınız Gizli Değil Hatası Nasıl Çözülür?
Bağlantınız gizli değil hatası çözümü, site içerisinde yer alan sertifika zincirinin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu hatayı çözmek için SSL sertifikasını hosting aracınız üzerinden düzeltmeniz gerekmektedir. SSL kullanımı ayrıca sitenin arama motoru optimizasyonunda da büyük fark yaratabilmektedir. SSL kullanımın SEO maddelerinde olan önemi büyüktür, arama motoru sıralamasını doğrudan etkileyebilmektedir.
SSL sertifikası ve SEO çalışmaları ile ilgili detaylara iletişim kısmından bizlere ulaşarak erişebilirsiniz.
SSL Sertifikası Nedir?
SSL (Secure Socket Layer) yani Güvenli Soket Katmanı, kullanıcıların ziyaret ettikleri web adresinde verilerini gizli şekilde tutarak, 3. parti uygulamalarla paylaşmadığını nitelendiren bir sertifikadır. Bu sertifika uyarınca oluşan şifreleme sistemi kullanıcıların site içerisine sunabileceği ad, adres, kredi kartı, tarayıcı ve türevi bilgilerin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.
SSL sertifikası özellikle Google Chrome tarayıcısında yaşanan güvenlik güncellemesinin ardından bu kadar gündeme gelmiştir. Böylece kullanıcılar ziyaret ettikleri bir site içerisinde, SSL sertifikası yoksa eğer doğrudan uyarı bildirimi alarak, yaptıkları işlemin güvenli olmayacağına karşı önlem almaları için uyarılmaktadır.
Google, 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yayınlayacağı güncelleme ile birlikte SSL sertifikasına sahip olmayan sitelere erişimi kısıtlama kararı aldı. Kısa ve orta vadede öncelikli olarak arama motoru optimizasyonunda sıralamalarını daha olumsuz sonuçlandıracak ve ardından tamamen kısıtlama getirmeyi planlamaktadır.
SSL Sertifikası Problemleri
SSL sertifikası bir kez kurularak tamamlanan bir yapı değildir. Doğru zamanda, doğru güncellemeler yapılarak, optimize edilmesi gerekmektedir. Bu noktada Google, kullanıcıların güvenli ve kaliteli bir internet deneyimi yaşaması adına SSL sertifikasına büyük önem vermektedir. Aşağıda yer alan listede, SSL sertifikasında en sık yapılan hataları kontrol ederek, potansiyel bağlantınız gizli değil hatası gibi sertifikaya bağlı problemlerin önüne geçebilirsiniz.
- Süresi Dolmuş SSL Sertifikası
SSL sertifikaları tıpkı domain ve hosting servislerinde olduğu gibi belirli bir süre bandında çalışmak üzere kiralama yapılır. Bu sertifikanın süresi belirli tarihler arasında kısıtlıdır. Sertifika tarihini güncellemek ve süre aralığı tükenmeden önce tekrar uzatmanız gerekmektedir. - Bir SSL Sertifikasından Birden Fazla Alan Adını Kayıt Etmek
Bir SSL sertifikası üzerinden birden fazla alamadı kaydetmek ya da alternatif alan adlarını kullanmak, SSL sertifikanız ile ilgili sorun yaşamanıza sebep olur. - Güvenilir Olmayan Kurumlardan SSL Kurmak
SSL sertifikasını kurduğunuz alan ve sertifikayı sağlayan kurum da, en az sertifika kadar önemlidir. Bu noktada kaliteli bir alan adı sağlayıcı ile SSL sertifikası işleyişinizi halletmek için SEOFD ile iletişime geçebilirsiniz.
SSL Nedir? bilmeyenler için önceden oluşturmuş olduğumuz içeriğimize göz atabilirsiniz.