Google Bard, yapay zeka sohbet robotu olarak geliştirilmiş ve kısa süre önce tanıtılmıştır. Şimdilik sadece İngiltere ve Amerika’da kullanılan bu uygulama, ChatGPT ile benzer bir dil modeli kullanır. Kullanıcıların sormuş olduğu sorulara özgün metinler yazarak cevap verir. Vermiş olduğu bu cevapları, Google arama motorunun geniş veri sisteminden yararlanarak oluşturur. Peki, Google Bard Nedir, Nasıl Kullanılır? İçeriğimizde bu konuyu yakından inceliyoruz.
Google Bard’ın Amacı Nedir?
Google Bard, kullanıcılara özel yazdığı metinlerde, üretkenliği arttırma imkanı sunar. Aynı zamanda uygulamada yazılan metinlerde, merak uyandırıcı ibareler yer almaktadır. Bu da fikir üretimini hızlandırır. Henüz belirli bölgelerde kullanılan bu uygulamanın, dünyada ne zaman kullanılacağı ise merak konusudur.
Google yapay zeka aracı olan Google Bard, geliştirilmeye devam etmektedir. Google, Bard üzerinde yaptığı testlerin yanında, kullanan kişilerden de geri bildirim alarak bu yapay zeka aracını en iyi seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir. Şimdilik uygulamadaki en büyük engel, dil karmaşasıdır. Bu, yapay zeka sohbet robotunun düzeltilmesi gereken hatası olarak kabul edilir.
Google Bard Nasıl Çalışır?
Google Bard, web’deki içeriği tarayarak çalışır. Sayfadaki kelime, ifade ve fikirleri kendi sisteminde ilişkilendirerek özgün bir metin oluşturur. Uygulama sayesinde kullanıcılar merak ettikleri soru ve konulara, gerçek bilgi içeren yanıtlar alarak amaçlarına ulaşır.
Google Bard 2017’de çıkan LaMDA platformu üzerinden çalışır. LaMDA, ChatGPT’nin kullandığı GPT-3 Transformer diline benzer bir dil kullanmaktadır. Bard uygulaması, LaMDa’ya ek olarak oluşturduğu metinlerde web’de bulunan bilgileri de kullanır. Web kayıtlarını ise Google’ın sunmuş olduğu hizmetler üzerinden toplar.
Google Bard’ın Sunduğu Avantajlar Nelerdir?
Bard uygulaması kullanıcılar için birçok avantaj sağlar. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:
- Arama sonuçlarının doğruluğunu arttırır.
- Geliştirilmiş doğal dil sistemi ile aramalarda daha iyi sonuçlar verir.
- Bilgi arama süresini kısaltır.
- Arama motorunun genel verimliğini arttırır.
- İyileştirilmiş arama sonuçları kullanıcı memnuniyetini yükseltir.
- Kullanıcılara sorunsuz bir arama deneyimi yaşatır.
Bu avantajlar, son yıllarda birçok kişi tarafından kullanılan yapay zeka destekli arama sektörünün gelişmesi ve büyümesine büyük katkı sağlamıştır.
Chat GPT ve Google Bard Arasındaki Farklar Nelerdir?
İlk bakışta Google Bard ile Chat GPT arasında benzerlikler görülebilir. Ancak iki uygulama arasında, kullandıkları bilgiler ve dil modeli başta olmak üzere birçok fark vardır. Bu farklar şu şekilde sıralanabilir:
- ChatGPT, GPT3.5 dilini kullanırken Bard, doğal dili algılayan LaMDA’yı kullanır. LaMDA açık kaynaklı bir ağ üzerinden geliştirilmiştir.
- ChatGPT üzerinden sunulan bilgiler, 2021 yılına kadar sınırlandırılmıştır. Bard ise kullanıcıların sorularına en güncel bilgileri verir. Bu açıdan bir adım öndedir.
- Bard, Google’ın geniş veri kütüphanesini kullandığı için Chat GPT’ye göre daha doğru bilgiler verir.
- ChatGPT 20 dolar karşılığında Premium olarak satın alınabilir. Google Bard ise şimdilik ücretsizdir.
- ChatGPT’de yer alan intihal dedektörü, Google Bard için henüz mevcut değildir.
- Google’ın Bard, ChatGPT’nin aksine kullanıcıların aradıkları bilgiye daha kısa yanıtlar verir.
Henüz test aşamasında olan Google Bard ile ilgili yenilikler ve iyileştirmeler devam etmektedir. Bunun yanında Google arama motoru ile entegre edilmesi planlanan Bard uygulaması, doğru ve hızlı bilgi alımı konusunda rakiplerinden ayrılmaktadır.
Elementor Nedir? başlıklı içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.
Google Bard Ne Zaman Kullanılacak?
6 Şubat 2023’de kullanıcılara sunulan Google Bard, şimdilik deneme sürecindedir. Piyasaya tam olarak girmeden önce küçük bir beta grubu tarafından kullanılmaktadır. Uygulama ile ilgili gerekli tüm incelemeler yapıldıktan sonra, dünya genelinde yakın zamanda kullanıma sunulacaktır.