All in SEO Ayarlarından önce bu eklentinin ne işe yaradığını ve bizim için ne kadar önemli olduğundan bahsetmek isteriz. All in SEO Pack, WordPress alt tabanlı web sitelerinde popüler olan bir Seo eklentisidir. Sitenizde gerekli olacak tüm Seo ayarlarına erişmenize izin veren All in SEO eklentisinin kullanımı da bir o kadar basittir. Her ne kadar hazır ayarlarda gelse de bu ayarların her web sitesi sahibine göre farklılık gösterebileceğini biliyoruz. Ücretsiz sürümünde yer alan ayarların nasıl olması gerektiğini ve ne anlama geldiklerini bu içeriğimizde yer vereceğiz.
1 – All in SEO Genel Ayarlar
Genel ayarlar kısmı karşımıza aşağıdaki görselde olduğu gibi geliyor. Bu bölümde Canonical URLs işaretli olmalıdır. Bir linkten iki tane olmaması için kullanılır. Diğer alanlar yine aynı şekilde görselde olduğu gibi işaretlenmelidir.
2 – All in SEO Ana Sayfa Ayarları
Ana sayfada yer alacak olan Başlık ve Açıklamanızı gireceğiniz alandır. En güzel özelliği Google standartlarına göre başlık ve açıklamanın ne kadar olması gerektiğidir. Başlığınızı hedef kitlenize uygun, benzersiz ve jenerik bir biçimde girmelisiniz. Açıklamada da aynı kurallar geçerlidir. Eğer sabit bir ön sayfanız var ise bu alandaki metinler geçerli olacaktır. Blog yazılarının yer aldığı bir ana sayfa mevcut ise yine bu başlık Google tarafından görülecektir.
3 – Başlık Ayarları
Başlık ayarlarında aşağıda gördüğünüz basit kod parçacıkları yer almaktadır. Bir örnek üzerinden giderek bu alanın mantığını anlayabilirsiniz. Herhangi bir blog yazısı gireceksiniz, bu yazı başlığı formatı alanında yer alan %post_title% alanıdır. Bu alanın sonuna mevcut bir metin eklemek istiyorsanız doldurabilirsiniz. Ben tüm alanları kendi istediğime göre düzenlemek için ayarlarımı aşağıda ki gibi yaptım. Seo uyumlu içerik üretirken muhakkak yazı başlığınızın sonunda site ismi geçirmeye dikkat edin.
4 – All in SEO İçerik ve Görünüm Ayarları
All in Seo kullanımında önemli bir kısım. İçerik türü alanında Yazılar ve Sayfalar bölümünü işaretledik. Eğer siz görsellerinizin de bir sayfa olarak index almasını istiyorsanız Ortam/Ekler kısmını işaretleyebilirsiniz. Her görselin Google sayfa olarak indexlenmesi kafa karıştıran bir olaydır. Görünüm ayarlarında ise, Yazılar ve Sayfaların işaretli olması yeterlidir.
5 – Web Yöneticisi Doğrulama
Siteniz özellikle Google arama motorunun “” aracına ekli olması gerekmektedir. Site sahipliği doğrulaması için bu alana meta kodunuzu yapıştırabilirsiniz. Manuel olarak eklemek isterseniz <head></head> alanına Google tarafından verilen HTML Meta tagını yapıştırıp doğrulayabilirsiniz.
6 – All in Seo Pack No İndex Ayarları
Web sitenizin bazı kısımlarınızı Google ve diğer arama motorlarına indexini kapatmak için kullanabileceğiniz bir alan. Özellikle 404 veren sayfalarınızı Google kapatmanız sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Bizim mevcut ayarlarımız aşağıdaki görselle eş değer durumdadır.
7 – Sitemap.xml Oluşturma
SEO’da olmazsa olmazlar arasında Sitemap.xml geliyor. Yine ücretsiz olarak sunulan All in Seo Sitemap bölümünden Sitemapınızı oluşturabilirsiniz. Sitemap arama motorlarına sitenizin hangi bölümünde ne var gösteriyor. Bir nevi navigasyon görevi görmektedir. Oluşturduğunuz sitemap adresinizi Search Console sitemap bölümne eklemeyi unutmayın.
All in SEO Özet
Eğer WordPress alt yapılı bir web siteniz var ise All in SEO Pack eklentisini kesinlikle tavsiye ediyoruz. Başlıklarınızı, açıklamanızı, görsellerinizi, sitemap oluşturmanıza, robots.txt dosyanızda yer alan ayarları düzenlemenize, kötü bot engelleyici ile sitenize bir tık daha güven katmanıza All in Seo eklentisi çözüm sunuyor.