Sandbox Nedir? Google Sandbox Nasıl Çıkılır?

Sandbox Nedir? Google Sandbox Nasıl Çıkılır?

Google Sandbox nedir? Google algoritmaları tarafından yeni web sitelerinin arama sonucu sayfalarında (SERP’lerde) üst sırada yer almasını önlemek için oluşturduğu bir filtreleme sistemi olduğu düşünülmektedir. Henüz Google varlığını doğrulamamış olsa da, birçok webmaster Sandbox’un faaliyette olan bir uygulama olduğunu düşünmektedir. Yeni web sitelerinin bu etki alanında bulunduğu ve sıralamalarının önemli ölçüde etkilendirildiği görülmüştür. Yazımızın ilerleyen başlıklarında Google Sandbox hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

Sandbox genelde spam işlemler sonucunda web sitelerinin Google arama sonuçlarında gösterilmemesi ile tespit edebilir. Bu duruma etki eden birçok durum vardır. Bunlardan bir kaçı ise şöyledir; zararlı ve bir anda gelen backlinkler, kopya içerik paylaşımı, web sitesinde yer alan virüsler, kullanıcı kandırmaya yönelik hamleler ve birçok durum daha sayılabilir. Google Sandbox, yeni web siteleri için kritik bir durum olsa da, Sandbox’dan çıkabilmek için kullanabileceğiniz birçok yöntem vardır.

Google Sandbox’tan çıkmak için yapabileceğiniz birkaç şey;

  1. Sayfalarınızın daha hızlı bir şekilde dizine alınmasını sağlayın: Web sitenizde sayfalarınızın yayına girmiş olabilir. Ancak içerikleriniz indeks almadıkça bunun doğrudan bir faydası olmamaktadır. İçeriklerinizin indeks alıp almadığını anlayabilmek adına arama motoruna “site: alanadınız.com” yazmanız yeterli olacaktır. Sayfalarınız dizine henüz eklenmediyse, bu süreci hızlandırmak için Google Search Console’a kayıt olarak XML site haritanızı iletebilirsiniz.
  2. Site trafiğinizi arttırın: Sitenizi ilk oluşturduğunuz zamanlar için, site trafiğinizi yüksek tutmak oldukça önemlidir. Bu durum hem organik ziyaretçi oranınızı arttırarak, SERP’lerde üst sıralarda yer almanızı sağlayacak buna ek olarak Google Sandbox’tan çıkmanıza yardımcı olacaktır. Sosyal medya platformları üzerinden reklam kampanyaları ve backlinkler site trafiğinizi arttırmanıza doğrudan katkı sağlamaktadır.
  3. Uzun kuyruk anahtar kelimeleri tercih edin: İçerikleri ön plana çıkarmanın altın anahtarı, anahtar kelime araştırması yapmaktır. Ancak yeni web sitesiyken popüler anahtar kelimeleri kullanmak size doğrudan fayda sağlamayabilir. Sonuç itibariyle bu kelimeler üzerinden gelişen rekabet havuzu daha zorludur. Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri tercih etmeniz, SERP’lerde başarı sağlamanıza olanak tanıyabilir.
  4. Sitenizin popülerliğini arttırın: Web sitenizin tanınabilir olmasının en temel yolu sosyal medyanın gücünden yararlanmaktır. Sosyal etkileşim oranlarınızı arttırmanız sitenizin popüleritesini arttıracak ve Google Sandbox’tan çıkmanıza yardımcı olacaktır.
  5. Yetkinlik kazanın: Google için başarının sırrı üç etmenden geçmektedir. Kullanıcı dostu yararlı, güvenilir ve yetkinlik… Bu üç etmeni bir arada sağladığınız noktada başarı sağlamak sizin adınıza kolaylaşacaktır. Yeni bir web sitesi olmanız Google’ın sizin hakkında sınırlı veriye sahip olduğunu göstermektedir. Bu veri havuzunu inşa ederken, üç etmeni her zaman göz önünde bulundurun.
  6. Niceliği değil, niteliği önemseyin: Google Sandbox’tan çıkmanın en kolay yolu, SERP’lerde üst sıralara ulaşabilmektir. Bunu sağlayan faktörlerden biri backlinklerdir. Kaliteli bağlantılar oluşturmanız siteniz adına oldukça yararlı bir hamle olacaktır. Ancak yeni bir web sitesiyken çok sayıda backlink oluşturmanız spam olarak algılanabileceği ihtimalini de göz ardı etmeyin. Kısacası “az olsun öz olsun” modundan çıkmayın.
  7. Aktif bir web sitesi satın alın: Sıfırdan bir web sitesi ile uğraşmak yerine, aktif bir web sitesi satın alarak da Google Sandbox sorununuzu ekarte edebilirsiniz. İyi bir trafiğe ve uzun süredir çevrimiçi olan bir site, bu noktada işinizi fazlası ile görecektir. Flippa gibi araçlar, bu siteleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Kısacası Sandbox‘dan çıkmak için web sitenize hak ettiği değeri vermeniz gerekmektedir. Tamamen özgün içerikler oluşturmaya özen gösterin.

Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *